Városi Piac

Szakfeladatok

Parkolási csoport

Útfelújítási térkép

Uszoda

Atlétikai központ

Csónakázó-tó

Temető fenntartás

Szakfelügyeleti megrendelő

Bregyó Sportközpont

Hírek

Természetvédelem

Hulladékszállítás

Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés

Adatszolgáltatás
 
  Városgondnoksági hírek  -  2019. 05. 09. 13:53  -  www.szekesfehervar.hu
Május 24-én építik a mesés kiskerteket a Zichy ligetben a fehérvári óvodások
  
 A tavalyi kertépítő verseny sikere után idén is megrendezik Székesfehérváron a Mesés kertek elnevezésű gyermek kertépítő versenyt, amelyen a város 23 óvodás csoportja vesz részt. A kiskertek építését, amik két héten keresztül maradnak majd a Zichy ligetben, a Hetedhét Játékfesztivál előtti pénteken, május 24-én 16 órától láthatja majd a közönség.
 
A tavalyi rendezvénynek nagy sikere volt, ezért döntöttek úgy a szervezők, hogy másodszor is meghirdetik a versenyt. A város minden intézményéből egy-egy csoportot hívtak meg, az óvodák maguk döntötték el, hány gyerek építi majd a kiskertet. Ebben az évben 23 csoport alkotását láthatják az érdeklődők a Zichy ligetben, a Zenepavilon mellett május 24-étől. A csapatok a maguk választotta fantázianéven szerepelnek a versenyben.
A feladat egy 200×120 centiméteres, előre elkészített virágágyásba a gyerekek által kigondolt, pedagógusi segítséggel kivitelezett fantáziakert kialakítása, a téma pedig bármelyik közismert mese lehet.
 
A helyszínen a kert megépítésére egy óra áll a gyerekek rendelkezésére: mivel a versenyt közös felkészülés, gyakorlás előzi meg az intézményekben, a helyszínen a felnőttek már nem segíthetik a csapatokat, a gyermekeknek maguknak kell kialakítaniuk az ágyásban a kertet. A szervezők azt kérik, hogy a munkához főleg természetes anyagokat használjanak fel, illetve azokat az apró berendezési tárgyakat, amelyeket az év során – szintén természetes anyagokból – előkészítettek.
Tavaly május 26-án megtelt óvodásokkal a Zichy liget és 23 csodaszép kiskertet építettek a gyerekek.
 
A kiskertek két hétig maradnak a Zichy ligetben, hogy minél többen láthassák az alkotásokat. Ezalatt a kertek ellenőrzése és rendben tartása az óvodák feladata lesz. A növények öntözését pedig a Városgondnokság vállalja.
 
A Mesés kiskertek verseny a gyereknapot megelőző pénteken, május 24-én délután 16 órakor kezdődik: Cser-Palkovics András polgármester köszöntője és a rövid szakmai útmutatás után egy órán át dolgoznak majd a gyerekek. A zsűri ezt követően értékeli az alkotásokat, majd Deák Lajosné és Bozai István városgondnok átadja az emléklapokat és az első három helyezettnek járó okleveleket.
 
Ebben az évben szakemberekből álló zsűri értékeli a gyermekek munkáját. A zsűri az első három helyezettet kiemeli, de a többi óvoda is emléklapot kap – hangsúlyozta Deák Lajosné, aki arról is szólt, hogy a felkészülésben információkkal, tanácsokkal segítették az intézményeket, amelyek a felmerülő költségekhez anyagi támogatást és egynyári virágadományt is kaptak az önkormányzattól.
 
Az idei verseny támogatói:
Cser-Palkovics András polgármester
Deák Lajosné önkormányzati képviselő
Székesfehérvár Városgondnoksága Kft.
Kiss Kert 2006 Kft.
Bioritmus Kft.
Velencetours Bt.
Czerovszki Attila
Viráglabor Kft.
Nali Kft.
Gardenrot Kft.