Városi Piac

Szakfeladatok

Parkolási csoport

Útfelújítási térkép

Uszoda

Atlétikai központ

Csónakázó-tó

Temető fenntartás

Szakfelügyeleti megrendelő

Bregyó Sportközpont

Hírek

Természetvédelem

Hulladékszállítás

Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés

Adatszolgáltatás
 
  Városgondnoksági hírek  -  2019. 04. 09. 09:24  -  www.szekesfehervar.hu
Elkészült a Lépcső utca felújítása - köszönjük türelmüket!
  
Hétfőn megtörtént a műszaki átadása a Lépcső utcának, melynek még 2017-ben kezdődött a teljes felújítása. A korábbi kőből készült lépcsőfokok morzsalékosan töredeztek és már veszélyesek voltak. A teljes felújítást régészeti feltárás előzte meg. A munka elhúzódásáért elnézést kér a Városgondnokság a fehérváriaktól!
A Lépcső utca műemléki környezetben található, ezért az örökségévédelem felügyelete alatt lehetett csak a munkát elvégezni. A régészeti feltárás után a talaj visszatöltésével kezdődtek a munkálatok, majd vasbeton szerkezetet kellett építeni az egyedi kő lépcsőlapok alá.
 
A felújítás során az egyik legnagyobb problémát a kövek beszerzése okozta, ugyanis a műemléki környezet miatt korhű, az eredetivel megegyező anyagot lehetett csak használni a lépcsők építéséhez. További feltétele volt a felújításnak, hogy a lépcsők kialakítása az eredetivel megegyező kellett, hogy legyen. A hosszú ideig tartott felújítás után az utca újra használható, a munkát bonyolító Városgondnokság elnézést kér városlakóktól a munka elhúzódásáért!