Városi Piac

Szakfeladatok

Parkolási csoport

Útfelújítási térkép

Uszoda

Atlétikai központ

Csónakázó-tó

Temető fenntartás

Szakfelügyeleti megrendelő

Bregyó Sportközpont

Hírek

Természetvédelem

Hulladékszállítás

Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés

Adatszolgáltatás
 
  Közélet  -  2017. 03. 30. 13:03  -  www.szekesfehervar.hu
Húséti adománygyűjtés az Öreghegyi Közösségi Házban
  
Húsvéti adománygyűjtő akciót hirdettek az Öreghegyi Közösségi Házban április 3-a és április 7-e között. Lakossági felajánlásokat várnak, amit a Smart Grant Alapítványnak jutttatnak el. Kérnek mindenkit, aki megteheti, hogy háztartásában feleslegessé vált, de még használható tárgyak felajánlásával segítse a fehérvári rászoruló családok hétköznapjainak és Húsvétjának szebbé tételét.
Sokadik alkalommal kerül megrendezésre ez az adománygyűjtés Húsvét előtt, mondta Östör Annamária. Kiemelte, hogy az öreghegyiek az elmúlt években is nagyon adakozóak voltak, és sok szép használati tárgyat, illetve élelmiszert gyűjtöttek össze a rászorulók részére, de a város szinte valamennyi részéről érkeztek felajánlások. Kovalcsik Katalin, a Smart Grant Alapítvány képviselője arról beszélt, hogy a városban több mint 300 családnak segítenek rendszeresen. Mint mondta a húsvéti gyűjtés sok rászorulónak segíthet: akár egy otthon megunt játék, akár egy régebbi háztartási eszköz, de a cukor és a liszt is fontos számukra, és minden adományért nagyon hálásak Kiemelte, hogy jövő héten a Magyar Élelmiszerbank Egyesület felajánlásának köszönhetően konzerveket fognak osztani családoknak.

Az adománygyűjtésről Östör Annamária az Öreghegy önkormányzati képviselője, Kovalcsik Katalin, a Smart Grant Alapítvány képviselője, valamint Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója számolt be.
Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója elmondta, hogy az Öreghegyi Közösségi Ház minden hétköznap reggel 8-től este 8-ig nyitva tart április 3-a és 7-e között. Telefonos egyeztetés alapján azonban ettől eltérő időpontban is lehetséges a különböző hasznos tárgyak átadása. Elmondta, hogy arra is lehetőség van, hogy a nagyobb tfelajánlásokat kisteherautójukkal szállítsák el az adakozóktól. A szervezők tartós élelmiszert, játékot, könyvet, ruhaneműt és működőképes háztartási eszközöket várnak. Az adakozással kapcsolatban továbi információ a 22/303-366-os telefonszámon kérhető.