Városi Piac

Szakfeladatok

Parkolási csoport

Útfelújítási térkép

Uszoda

Atlétikai központ

Csónakázó-tó

Temető fenntartás

Szakfelügyeleti megrendelő

Bregyó Sportközpont

Hírek

Természetvédelem

Hulladékszállítás

Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés

Adatszolgáltatás
 
 Közélet - 2009. 11. 18.
Rátz Tanár Úr Életműdíjat kapott Láng Hugó
  Átadták az idei Rátz Tanár Úr Életműdíjat kedden: az elismerést hét vidéki és egy budapesti pedagógus nyerte el.
 
 2009-ben Tatár István (Makó) és Láng Hugó (Székesfehérvár) matematikatanárok; Flórik György (Budapest) és Mayer Farkas (Pannonhalma) fizikatanárok; Budayné Kálóczi Ildikó (Debrecen) és Kikindai Kristóf (Szombathely)biológiatanárok, továbbá Halblender Anna (Pécs) és Nagy Zsigmondné (Keszthely) kémiatanárok kapták meg.
 
 
 A személyenként egymillió forint jutalommal járó díjat minden évben a középiskolai reáloktatás azon pedagógusai kapják, akik életművükkel, kiemelkedő munkásságukkal jelentősen hozzájárultak a hazai középiskolai természettudományos képzés színvonalának emeléséhez. Az elismeréseket Kroó Norbert, az alapítvány kuratóriumának elnöke, valamint az alapító cégek vezetői, Pellioniszné Paróczai Margit, a Richter emberi erőforrás igazgatója; Bojár Gábor, a Graphisoft elnöke és Chris Houghton, az Ericsson Magyarország vezérigazgatója adták át.
 
 
A díj névadója, Rátz László (1863-1930) a Budapesti /Fasori/ Evangélikus Gimnázium legendás hírű tanára volt. Nevéhez sok tehetség - így például Wigner Jenő fizikus, Neumann János matematikus - műszaki és tudományos pályájának indulása fűződik. Éveken át a Középiskolai Matematikai Lapok szerkesztője volt, neki is köszönhető a matematikatanítás hazai reformja. A díj évről évre ismertebb, az idei, kilencedik alkalommal 117 pályázatot adtak be az iskolák. Matematikából 42, fizikából 28, kémiából 24, biológiából pedig 23 pedagógust javasoltak. Az ajánlások 72 százaléka érkezett vidékről.
 

Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása