Városi Piac

Szakfeladatok

Parkolási csoport

Útfelújítási térkép

Uszoda

Atlétikai központ

Csónakázó-tó

Temető fenntartás

Szakfelügyeleti megrendelő

Bregyó Sportközpont

Hírek

Természetvédelem

Hulladékszállítás

Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés

Adatszolgáltatás
 
  Városgondnoksági hírek  -  2018. 12. 21. 07:33  -  www.szekesfehervar.hu
Tűzifával segíthetett a Városgondnokság a rászorulóknak
  
Idén már nyolcadik éve tűzifával segíti a fehérvári rászorulókat Székesfehérvár Önkormányzata és a Városgondnokság. A Humán Közszolgálati Szakbizottság döntése alapján összesen 118 szociálisan rászoruló családot segítettek idén a közfa kivágásokból keletkező fával. A Városgondnokság a rönköket felfűrészelte hasábokra és így szállítottak ki azonos mennyiséget a rászorulóknak.
Székesfehérvár országos tekintetben kiemelkedően sokat tett és tesz azért, hogy segítse a rászorulókat és a szegényeket. Nyolc éve állandósult az a rendszer, hogy a közterületen kivágott, vagy kidőlt fákat a rászorultaknak adják és ezt ki is szállítja a Városgondnokság saját autóival, dolgozóinak segítségével. A beérkezett igények, továbbá a Humán Közszolgálati Szakbizottság döntése nyomán idén 118 család juthatott hozzá átlagosan három-négy hétre elegendő tűzifához.
A Városgondnokság Béla úti telephelyén gyűjtik a közterületen kivágott fákat, melyet kugliznak és teherautóval a rászoruló családokhoz szállítottak. Egy-egy család öt mázsa fát kapott rönkökre vágva.