Városi Piac

Szakfeladatok

Parkolási csoport

Útfelújítási térkép

Uszoda

Atlétikai központ

Csónakázó-tó

Temető fenntartás

Szakfelügyeleti megrendelő

Bregyó Sportközpont

Hírek

Természetvédelem

Hulladékszállítás

Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés

Adatszolgáltatás
 
  Városgondnoksági hírek  -  2018. 10. 21. 08:53  -  www.szekesfehervar.hu
Kegyeleti napok - számos intézkedéssel segíti a temetőlátogatást a Városgondnokság
  
Az önkormányzati temetőkben nyugvó szeretteikről megemlékezőket ebben az esztendőben is számos ingyenes szolgáltatással segíti a Székesfehérvár Városgondnoksága. A sírhelyek rendbe tételéhez kőzúzalékot biztosítanak 2018. október 24-én mind a 9 önkormányzati temetőben. Összesen 36 köbméternyi követ visz ki a temetőkertekbe a Városgondnokság. A Béla úti temető főbejárata melletti rendezvényterem, 2018. november 1-jén 10:00 és 16:00 óra között nyitva áll a látogatók előtt.
 
A város ökumenikus megemlékezése "Vigasztalás evangéliumának megszólaltatása" címmel 2018. november 1-jén 16 órától lesz a Béla úti köztemető virágokkal díszített ravatalozó udvarán.
Béla úti köztemetőt érintő intézkedések:
 
A szokásosnál jóval erősebb gyalogos forgalom miatt 2018. november 1-jétől november 4-ig ( csütörtök, péntek, szombat, vasárnap) kizárólag reggel 7 és délelőtt 11 óra között hajthatnak be gépjárműveikkel a mozgásukban korlátozottak, valamint azok, akik idős, beteg hozzátartozóikat szállítják. Ezen időpont után gépjárművel TILOS behajtani a Béla úti temetőbe.
 
A Béla úti köztemető területén az ingyenesen használható, elektromos kisbusz 2018. november 1-jétől november 4-ig 9:15 és 17:00 között folyamatosan közlekedik, igazodva mind a négy napon a KNYKK 26-os és 31-es autóbusz járataihoz, segítve a temetőkert látogatóit a sírhelyek felkeresésében.
A Béla úti köztemetőben felállított kopjafánál, a másutt nyugvó szeretteikről megemlékezők gyertyát gyújthatnak és elhelyezhetik a kegyelet virágait.
 
Egyéb intézkedések, hasznos információk:
 
Az Önkormányzat tulajdonában álló, és a Városgondnokság kezelésében lévő temetőkertek
október 31-ig 7 és 19 óra között,
november 1-jén és november 2-án a két kiemelt napon 7 és 21 óra között,
november 3-án és november 4-én 7 és 19 óra között,
november 5-től - február 28-ig 7 és 17 óra között tartanak nyitva.
(Az érintett temetők: Béla úti-, Csutora-, Hosszú-, Szedreskerti-, Fecskeparti-, Sóstói rk.-, Börgöndpusztai-, Kisfaludi temető)
 
A Városgondnokság ebben az esztendőben is különös hangsúlyt fektet a rendőrökkel és polgárőrökkel közösen a temetők védelmére, a virág, és egyéb lopások megelőzésére. A temetőkertek nyugalmát, az általános rendet a temetőellenőri szolgálat, a Városgondnokság rendészeti szolgálata biztosítja. A Városi Polgárőrség a temetők területén, valamint a parkolókban tart állandó és folyamatos jelenlétet. A kegyeleti napok alatt a Székesfehérvári Rendőrkapitányság járőrei is fokozott ellenőrzéseket végeznek, valamint segítenek a megnövekedett személy- és gépjárműforgalom irányításában. A Városgondnokság arra kéri a temetőkbe látogatókat, hogy aki megteheti, gyalogosan vagy tömegközlekedési eszközzel érkezzen.
A méltó, kegyeletteljes megemlékezés és a látogatók nyugalma, biztonsága érdekében - az esetleges üzemzavarok elhárításán kívül - a temetőkertekben 2018. október 29. és november 4. között tilos a munkavégzés!
A Béla úti temető főbejárata melletti rendezvényterem, 2018. november 1-jén 10:00 és 16:00 óra között nyitva áll a látogatók előtt.
 
A temetői látogatások alkalmával érdemes ellenőrizni a sírhelyek rendelkezési jogának érvényességét, amelyet a Városgondnokság Béla úti temető főbejáratánál lévő Temetőüzemeltetés ügyfélszolgálati irodájában, ügyfélszolgálati időben lehet meghosszabbítani. A sírhelyek rendelkezési jogának lejárati ideje a sirhelykereso.varosgondnoksag.hu címen is ellenőrizhető.
 
További információk:
Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. –Kegyeleti Központ Temetőüzemeltetés
Béla úti köztemető porta:  06 (22) 301-339
Temetőellenőrzés: 06 (70) 6699-122