Városi Piac

Szakfeladatok

Parkolási csoport

Útfelújítási térkép

Uszoda

Atlétikai központ

Csónakázó-tó

Temető fenntartás

Szakfelügyeleti megrendelő

Bregyó Sportközpont

Hírek

Természetvédelem

Hulladékszállítás

Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés

Adatszolgáltatás
 
  Városgondnoksági hírek  -  2018. 10. 15. 13:46  -  www.szekesfehervar.hu
November 4-ig lehet pályázni virágokra a Városgondnokságnál
  
Az Önkormányzat és a Városgondnokság már kilencedik éve támogatja növényültetési pályázati lehetőséggel a fehérváriak parkosítási törekvéseit. Az intézmények és társasházak mellett idén is pályázhatnak a családi házban lakók, valamint az erkélyeket, ablakokat szépíteni vágyók. A pályázatot a cikk alján kitölthető űrlappal is beküldheti!
 
A 2018-as nagyszámú jelentkező alapján a 2019. évi pályázat lebonyolítása és a pályázat benyújtása interneten, a www.varosgondnoksag.hu honlapon lehetséges. A rendelkezésre álló keretösszeg 20 millió forint.
A pályázatot a hagyományoktól eltérőn azért most, és nem télen hirdette meg a Városgondnokság, mert a pályázók száma évről évre emelkedik, míg 2017-ben 919, addig tavaly már 2010 pályázó jelentkezett. Ez nagyon komoly feladatot jelentett a szervezésben, a növények biztosításában és szétosztásában egyaránt. Évente átlagosan 300.000 növényt ültetnek el Székesfehérváron, ebből körülbelül százezret osztanak szét a virágosítási pályázaton.
 
Újdonságok, változások
A növényeket továbbra is személyesen lehet átvenni a Bregyó közi Sportcentrum területén. A pályázat benyújtása kizárólag a www.varosgondnoksag.hu internetes oldalon található pályázati adatlap kitöltésével lesz lehetséges. Az eddigi pályázatok során megszokott kategóriák (iskolák, intézmények, társasházak, családi házak, ablakok-erkélyek) nem változnak, azonban a növények kiválasztása „egységcsomag” alapján történik. A családi házas kategóriához 4 fajta egységcsomag („A”, „B”, „C”, „D”), a többi kategóriához két („A” illetve „B”) egységcsomag tartozik, amelyek összetétele más és más. Az internetes adatlapon meg kell jelölni, hogy mely csomag összetétele felel meg a pályázó elképzeléseinek.
 
A választható növények
2019. év tavaszán egynyári palántákat és muskátlit vehetnek át a pályázók.
Évelő növényekre és árvácskára nem lesz lehetőség pályázni
 
A beérkezett pályázatok elbírálása
A pályázat elbírálása során figyelembe veszik a pályázatok beérkezési sorrendjét.
 
A pályázat menete
1. Pályázati adatlap kitöltése a www.varosgondnoksag.hu honlapon.
2. Tavasszal a nyertes pályázók időpontot foglalnak a növények átvételére a Városgondnokság honlapján.
3. A lefoglalt időpontban a növények átvétele a Bregyó közi Sportcentrumban.
4. Az átvételt követő 1 héten belül az elültetett növényekről fénykép feltöltése a pályázati felületen.
 
A növénytelepítési pályázati nyomtatvány és nyilatkozat kitöltése
 
A növénytelepítési pályázat kizárólag a www.varosgondnoksag.hu honlapon található adatlap kitöltésével érvényes. (E-mailben, papíron benyújtott pályázat nem érvényes.) Az adatlapon a kategória kiválasztása után ki kell választani az „egységcsomagot”, majd beírni a személyes adatokat. A pályázó nyilatkozik arról, hogy a megnyert növényeket szakszerűen elülteti, és gondját viseli. A pályázó egy automatikusan generált sorszámot kap. A torlódás elkerülése érdekében a nyertes pályázók tavasszal időpontot foglalnak a növények átvételére a „virágpályázat” honlapján.
 
A pályázat beadási határideje
 A pályázatokat 2018. október 15. és november 4. között lehet benyújtani az alábbi ürlap kitöltésével. (A csomagok kiválasztásakor jelennek meg a virágfajták, amit elküldésig tetszőlegesen változtathat!)