Városi Piac

Szakfeladatok

Parkolási csoport

Útfelújítási térkép

Uszoda

Atlétikai központ

Csónakázó-tó

Temető fenntartás

Szakfelügyeleti megrendelő

Bregyó Sportközpont

Hírek

Természetvédelem

Hulladékszállítás

Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés

Adatszolgáltatás
 
  Városgondnoksági hírek  -  2018. 07. 12. 11:49  -  www.szekesfehervar.hu
Munkába állt az új seprőgép Fehérvár útjain
  
 
Jelenleg három útseprő gép található a Városgondnokság járműparkjában, mindhárom más kategóriát képvisel: van egy egészen kicsi, ami járdát takarít, a most beszerezett Hako Citymaster, ami közepes méretű és van egy nagyobb Man gép, ami olyan főutak, mint például a Budai, a Berényi vagy a Palotai út tisztítására alkalmas.
Az új beszerzésű gép mellékutakat, valamint a lakótelepi belső utcákat tartja majd tisztán – mondta Keresztes Gábor a Köztisztasági csoport vezetője. Kiemelte, hogy a városban a közmunka gyakorlatilag teljesen megszűnt, hiszen akik eredetileg közfoglalkoztatottak voltak, azok már a Városgondnokság munkatársai.

Jelenleg ötven ember végez közterületi takarítást Székesfehérváron.

Köztük vannak azok, akik a mintegy kétezer közterületi hulladékgyűjtőt ürítik, a seprőgépkezelők, a nyilvános mosdókat takarítók, valamint azok is, akik a Belvárost és a lakótelepi parkokat rendezik és felszedik a szemetet. „Korábban a közfoglalkoztatottak végezték például az útpadka takarítását is, azonban kézi utcaseprés jelenleg a Belvárosban van csak, ami folyamatos munka. A munkaerőhiány miatt pedig kénytelenek vagyunk gépi erővel helyettesíteni a kézi takarítást.

Székesfehérváron összesen mintegy kétezer szemetes található. A Belvárosban naponta ürítik, a lakótelepeken és a sűrűbben lakott terülteken heti háromszor, a külső terülteken pedig heti egyszer.

A Városgondnokságon folyamatosan várják a jelentkezőket, akik szívesen dolgoznának a város köztisztasági csoportjában. E-mail-en az oneletrajz@varosgondnoksag.hu címre kell küldeni a jelentkezéseket!