Városi Piac

Szakfeladatok

Parkolási csoport

Útfelújítási térkép

Uszoda

Atlétikai központ

Csónakázó-tó

Temető fenntartás

Szakfelügyeleti megrendelő

Bregyó Sportközpont

Hírek

Természetvédelem

Hulladékszállítás

Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés

Adatszolgáltatás
 
  Városgondnoksági hírek  -  2018. 05. 25. 08:30  -  www.szekesfehervar.hu
Jelentős mennyiségű fát ültetnek ősszel a Rádió lakótelepi veszélyes nyárfák helyett
  
A Rádió lakótelep 22-es számtól a Rádió utcáig épül egy új, térköves sétány a jelenlegi tönkrement aszfaltos járda helyett, ami a lakótelep járdafelújítási programjának első üteme. Az új járda kettő méter szélességben és 171 méter hosszan épül, amely a jelenlegi járda nyomvonalán halad majd – mondta Tímár Tibor útfenntartási ügyintéző.
A sportpálya és a járda között összesen 25 nagy átmérőjű, de elöregedett, törékeny és veszélyes ágakkal rendelkező nyárfa található. Nemrégiben lakossági fórumot tartottak a témában, ahol a lakók döntő többsége támogatta, hogy a járdafelújítással összhangban ezeket a nyárfákat ki kell sajnos vágni, mert veszélyesek már a gyalogos közlekedésre.
A fák kivágásával egy időben a tuskók kimarására is sor kerül és a helyükre a Környezetvédelmi Iroda által előírt növényeket fogják telepíteni. Örökzöld babérmeggy sort alakítanak ki, továbbá ősszel fatelepítés is kezdődik a Rádió lakótelepen, a hatóság által előírt, jelentős mértékben.
A lakossági fórumon eldöntött fakivágásra megkapta az engedélyt a hatóságtól a Városgondnokság. A munka kedden kezdődik és a tönkmarás után kerül sor a járda építésére, ami a nyáron befejeződik. A járdaépítés után, ősszel kezdődnek a fatelepítések a lakótelepen.