Városi Piac

Szakfeladatok

Parkolási csoport

Útfelújítási térkép

Uszoda

Atlétikai központ

Csónakázó-tó

Temető fenntartás

Szakfelügyeleti megrendelő

Bregyó Sportközpont

Hírek

Természetvédelem

Hulladékszállítás

Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés

Adatszolgáltatás
 
  Városgondnoksági hírek  -  2018. 05. 24. 11:38  -  www.szekesfehervar.hu
Munkaterület átadások városszerte - kezdődika felújítás a III. Béla király téren is
  
Újabb hat helyen kezdődnek út és járdafelújítások Székesfehérváron. A III. Béla király téren a burkolat felújítása mellett parkolóépítés is kezdődik, a Széchenyi utca 33-51 között a járda felújítása két héten belül elkezdődik akárcsak a Géza utca burkolat felújítása a Karinthy tér és a Kadocsa utca között. A Rozsnyói és a Szabadkai utcákban az útépítés mellett a vízvezetékeket is cserélik a házi bekötésekkel együtt.
A III Béla király téren a teljes útburkolat felújítás mellett egy 20 állásos térköves parkoló is készül. A felújítás a teljes teret érinti egészen a Csitáry utcáig. A park felújítása ősszel történik meg, melynek keretében megújul az Arge-kút környezete is.
A két kútplasztikát 1978-ban állították fel, de sajnos 1982-re nagyon megrongálódtak ezért lebontásra kerültek. Öt év pihenés és felújítás után 1987-ben volt az újbóli felállítása. Az ősszel kezdődő felújítás során a vizes élményelemeket is felújítják a parkban. Forrás: kozterkep.hu
 
A Széchenyi 33-51. között az épületek közötti útburkolatot illetve az épületek közötti járdákat újítják fel. Kialakítanak parkolókat és a meglévő kerékpárút nyomvonala sem változik a felújítás után. A munka a tervek szerint két héten belül elkezdődik.
 
A Géza utcában a Kadocsa út és a Papagáj telep között újul meg az útburkolat. A szennyvízcsatorna nyomvonalán pedig a burkolat megerősítését is elvégzik a szakemberek, illetve ahol szükséges a szegélyeket is javítják. Várhatóan itt is két-három héten belül elkezdődik a felújítás.
 
A Rozsnyói utcában komplett új útépítés történik csapadékvíz elvezetés kialakításával és a vízvezetékek kiváltásával. Ez nagy munka lesz, melynek során új útalap is épül az öreghegyi utcában.
 
A Szabadkai utca felújítása (a Zentai utca és az elkerülő között) az iskola befejezése után kezdődik, ahol szintén kicserélik a teljes ivóvíz vezeték hálózatot a házi bekötésekkel együtt és felújítják a meglévő csapadék csatorna rendszert is. A közműépítések után pedig a teljes út és járda burkolat is megújul.