Városi Piac

Szakfeladatok

Parkolási csoport

Útfelújítási térkép

Uszoda

Atlétikai központ

Csónakázó-tó

Temető fenntartás

Szakfelügyeleti megrendelő

Bregyó Sportközpont

Hírek

Természetvédelem

Hulladékszállítás

Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés

Adatszolgáltatás
 
  Városgondnoksági hírek  -  2018. 05. 23. 09:57  -  www.szekesfehervar.hu
Érdemes kiváltani az NFC kártyát a Parkolási csoport ügyfélszolgálatán
  
Jelentős könnyebbséget hozhat a belvárosba érkező autósoknak július 1-től, hogy az első órában ingyenesen lehet parkolni a legtöbbek által használt kettes, az-az sárga színnel jelzett övezetbenA Székesfehérvári NFC parkoló kártyával lehet majd júliustól igénybe venni a kedvezményt, amivel a napi ügyintézést, a belvárosi intézmények felkeresését és a bevásárlást szeretné megkönnyíteni a város.

A Székesfehérvári NFC parkoló kártyának nincs lejárati ideje, egyszer kell kiváltani és a feltöltött pénzt is korlátlan ideig lehet felhasználni!

Az egy óra ingyenes parkolás egy adott napra vonatkozik, amit több részletben is fel lehet használni. Rendszám alapú a fehérvári parkolási rendszer, így egy kártyát akár többen is használhatnak, de fontos, hogy egy kártyával csak egyszer egy óra ingyenes parkolás vehető igénybe.
A parkolás kezdetekor az NFC kártyával a parkoló automatánál, a rendszám beírásával elindíthatunk egy virtuális mérőórát, majd amikor befejeződött a parkolás a parkoló óránál leállítható, vagy véget ért a napközbeni díjfizetési időszak, leáll díjfizetés. A 2018. július 1-től bevezetésre kerülő egy órányi ingyenes parkolás esetén, ami a II., az-az a sárga övezetben található parkolókra érvényes csak az első óra után indul meg a díjfizetés. A Székesfehérvári NFC parkoló kártya használatával az ügyfelek a valóban felhasznált parkolási időnek megfelelő díjat fizetik. A START-STOP parkolásnál a parkolási idő számolása és ez alapján a parkolási díj meghatározása automatikusan történik.

Az elektronikus kártyát a Városgondonság Parkolási csoportjának ügyfélszolgálatán lehet kiváltani a Szent Vendel utca 17/ alatt!

A fehérvári parkolási rendelet szerint, aki Ősfehérvár kártyával rendelkezik feltöltésenként 10% jóváírást kap. Az új kártyának 2500,- Ft az egyszer fizetendő díja, azonban minimum 10 000 forintos feltöltés esetén díjmentesen kapják meg az ügyfelek.