Városi Piac

Szakfeladatok

Parkolási csoport

Útfelújítási térkép

Uszoda

Atlétikai központ

Csónakázó-tó

Temető fenntartás

Szakfelügyeleti megrendelő

Bregyó Sportközpont

Hírek

Természetvédelem

Hulladékszállítás

Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés

Adatszolgáltatás
 
  Városgondnoksági hírek  -  2016. 06. 14. 13:54  -  www.szekesfehervar.hu
Defibrillátor található mostantól a Bregyó recepción
  
Egy félautomata újraélesztő készüléket adományozott a városnak a Panoráma Offices. A defibrillátor a Bregyóba a recepció épületébe került. A mentősök szerint egy ilyen készülék több mint 50 százalékkal javítja az újraélesztési esélyeket. A Mentőszolgálat munkatársai már elsősegély oktatást is tartottak a Bregyóban dolgozóknak. A sportcentrum területére pedig több helyre tájékoztató táblák kerültek ki.

A készülék átadásán ott volt Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, Kis-Márton Vidor, a Panoráma Offices ügyvezető igazgatója és Bozai István városgondnok. A délelőtt folyamán a Sportcentrumban a Mentőszolgálat munkatársai elsősegély-oktatást tartottak a helyben dolgozó edzőknek és munkatársaknak.
 
A Bregyó Sportcentrum recepcióján helyezték el azt az újraélesztő készüléket, amire táblák is felhívják a figyelmet. „A székesfehérváriak nagy számban keresik fel a városi sportlétesítményeket, de sajnos nem mindegyik rendelkezik defibrillátor készülékkel. Szeretnénk a sportlétesítményeinket ilyen készülékekkel ellátni, ezért nagy öröm a város számára, hogy a cég felajánlásának köszönhetően életmentő készüléket helyezhettünk el a Bregyó Sportcenrumban.” – fogalmazott Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok.

Az OMSZ munkatársai Pápai Imre megyei vezető mentőtiszt irányításával a délelőtt folyamán oktatást tartottak a székesfehérvári Alba Regia Atlétikai Klub sportvezetőinek, edzőinek és a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. Bregyó Sportcentrumban dolgozó munkatársainak. A sportközpontban hat helyszínen helyeztek el tájékoztató táblát az újraélesztő készülék elérésére vonatkozóan.
 
Kis-Márton Vidor, a Panoráma Offices ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy több újraélesztő készüléket szeretnénk elhelyezni a város kulcsfontosságú pontjain. "Szakmai partnerként az Országos Mentőszolgálat közreműködésével választottuk ki a helyet és a Lifetec típusú defibrillátort, ami kompatibilis a mentőautókban használt speciális eszközökkel. Reméljük, hogy más vállalkozások is csatlakoznak ehhez a kezdeményezéshez, hogy minél több helyre kerülhessenek ilyen életmentő készülékek.”

Bozai István városgondnok elmondta, hogy a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Központ átadása óta több százan sportolnak naponta itt, ezért is nagy öröm az életmentő készülék elhelyezése. „Nagyon intenzív itt az atlétikai élet, de a teniszpályáknál is sok sportoló fordul meg napi szinten. Bízom benne, hogy a berendezést nem kell majd használnunk, de képzett kollégáink felkészültek az alkalmazására.”