Városi Piac

Szakfeladatok

Parkolási csoport

Útfelújítási térkép

Uszoda

Atlétikai központ

Csónakázó-tó

Temető fenntartás

Szakfelügyeleti megrendelő

Bregyó Sportközpont

Hírek

Természetvédelem

Hulladékszállítás

Hirdetés
Digitális közműtérkép, közmű-alaptérkép rendelés

Adatszolgáltatás
 
  Kultúra  -  2012. 08. 27.
Három autonóm tagozattal rendelkező színházzá válik a Vörösmarty Színház
Évadnyitó társulati ülést tartottak a Vörösmarty Színházban, ahol Dr. Szikora János igazgató összefoglalta a legfontosabb tényezőket, amelyek mentén dolgozni kívánnak a következő években. Az új színházigazgató munkáját stratégiai és kreatív igazgatók, illetve tagozatvezetők is segítik majd. A társulati ülésen részt vett Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője és Brájer Éva, Székesfehérvár alpolgármestere is, aki azt kívánta a jelenlévőknek, hogy a színház induljon el végre egy hosszú úton, amelynek során megtalálja identitását.
 Az évadnyitó társulati ülésen Dr. Szikora János igazgató kiemelte, hogy három autonóm tagozattal rendelkező színházat kíván megvalósítani Székesfehérváron, így prózai tagozat, mozgásszínház - tánctagozat és zenei tagozat is lesz a színházon belül. Ennek megfelelően válogatta ki a különböző területek vezetőit, akik a munkáját segítik. Csányi János stratégiai - és fejlesztési igazgató lesz, Dr. Matuz János pedig kreatív igazgató. A prózai tagozatot Dr. Hargitai Iván és Bagó Bertalan vezeti majd. Horváth Csaba feladata lesz a tánctagozat vezetése, Drahos Béla pedig az operatagozat munkáját fogja össze. A különböző területek vezetői egyenként mutatkoztak be az ülésen, összefoglalva eddigi művészeti tapasztalatukat és ars poeticájukat.
 A társulati ülés elején Brájer Éva, Székesfehérvár alpolgármestere is köszöntötte a színház új vezetését és valamennyi munkatársát. „Sokat gondolkodtam az elmúlt években azon, hogy ez a város milyen színházat is kívánna önmagának. Ez a legnehezebb kérdés, hiszen 20 perc alatt fel tudunk menni az M7-esen autóval Budapestre, ahol számos színház kínálatából választhatunk. Ebből a szempontból Fehérvár sajátosabb helyzetben van mint például Kaposvár, a földrajzi helyzet tehát meghatároz bizonyos dolgokat. Az elmúlt években a színház kereste a saját identitását. Igazgatóról igazgatóra nagyok voltak az ugrások, főleg más megyei jogú városok színházaihoz képest. Ezért most azt kívánom mindenkinek, hogy a színház induljon el végre egy hosszú úton, amelynek során megtalálja identitását. Olyan színházat szeretnénk, ahol a célirányosabb, tudatosabb színházi igényt kereső és a szórakozásra vágyó közönség is megtalálja a minőségi kínálatot. ” - mondta Székesfehérvár alpolgármestere.
 „Ígérjük és vállaljuk, hogy néhány éven belül az ország egyik legizgalmasabb, legsokszínűbb társulatát építjük fel, visszahódítjuk a fehérvári közönséget. A város szellemi erőit mozgósítva és kiterjesztve kapcsolatainkat külföldi országokra is, olyan együttműködést hajtunk végre, amelynek következtében a színház a város szellemi életének katalizátora lesz. Megszólítjuk, bevonzzuk a fiatalságot és öt éven belül egy nagy történelmi projektet valósítunk meg.” - foglalta össze ígéreteit Szikora János színházigazgató. Elmondta azt is, hogy 22 főre növelik a prózai társulat létszámát és szeretnék elérni, hogy az Alba Regia Szimfonikus Zenekar is státuszba kerüljön a színháznál. A történelmi projektekkel kapcsolatban elmondta, hogy történelmi témájú színdarab alkotására írnak ki pályázatot, a legjobbat bemutatják a nyári emlékjátékokon. Megállapodás van az MTV-vel 2013-ban országos történelmi televíziós vetélkedő szervezéséről, amelynek a Vörösmarty Színház lesz a központja. Szikora János ígérete szerint az egész várost megmozgató nagy történelmi karnevált szerveznek, amelynek keretében újra élővé teszik a nagy királyok emlékét a színház eszközeivel.
 A szeptember 22-i nyitásra napközben internetes kultúrkávézóvá, este pedig éjszakai klubbá alakul a színház kávézója, ahol stand-up komédiától kezdve az unplagged koncertig számos produkcióval várják a közönséget.
 

Oldal küldése emailben    Oldal nyomtatása